Raamdecoratie

Laat u inspireren voor een frisse nieuwe inrichting!

Bij Decopaints bieden we een breed scala aan raamdecoratie-opties, waaronder rolgordijnen, duorolgordijnen, eRollo’s en verduisteringssystemen. Ook van lamellen, plissés of jaloezieën bieden we een ruime selectie. Om de beste kwaliteit te garanderen, werken met de producten van Erfal. Voor het nauwkeurig opmeten, op maat maken en vakkundig monteren kan u steeds op de specialisten van Decopaints rekenen.

We nodigen u graag uit om onze showroom te bezoeken, waar u al onze mogelijkheden kunt ontdekken.

Duo Rolgordijn

Het extravagante alternatief voor het rolgordijn is het duo rolgordijn- een ware metamorfose aan het raam. Afwisselend ondoorzichtig of transparant gewevens stroken, karakteriseren het exclusieve stofgordijn.

Deze wordt via een tweedelig onderprofiel met rolgordijn en een verzwaring omgeleid en rolt dubbel gelaagd voor de voorkant van het raam omhoog of omlaag.

Afhankelijk van de positie van de stof, ontstaan verschillende transparanties en fascinerende spelletjes van licht en schaduw, en dat alles met slechts een handgreep.

Het duo rolgordijn overtuigt door speciale technische verfijning. Zijn toepassingsmogelijkheden op computerwerkplekken, in openbare plaatsen en in vochtige ruimtes zijn net zo divers als de montagevarianten die kunnen worden geselecteerd op basis van de constructieve omstandigheden.

Insectenwering

Insecten- of vliegenhorren zijn praktisch omlijstingshorelementen, die in of op een dakversternissen worden gemonteerd, om het binnenkomen van insecten in leefruimtes te voorkomen. Horren zijn gemaakt van speciale, fijnmazige stoffen die inderdaad insecten buitenhouden, maar desondanks laten ze veel licht en lucht door.

In tegenstelling tot eenvoudige zelfklevende vliegenhorren, worden insectenhorren van erfal gemaakt van hoogwaardige aluminium omlijstingen in combinatie met onverslijtbare functionele weefsels. Deze worden op de millimeter nauwkeurig op de maat van de nis afsgestemd en gemonteerd, maar kunnen gemakkelijk worden geopende, ingerold of uitgehangen, indien nodig.

Insectenhorren zijn veelzijdig te gebruiken, licth en makkelijk te hanteren voor alle dakramen in bijvoorbeeld slaapkamer, kinderkamer, keuken of woonkamer. Een perfecte bescherming voor uw hele gezin tegen muggen, vliegen …

Jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn populaire klassiekers in de inkijkbescherming en de zonnewering.

Horizontale geschikte lamellen, met elkaar verbonden door snoeren of ladderbanden, zijn verplaatsbaar en kunnen vrij worden gedraaid. Daardoor kan de mate van doorzicht  en lichtinval nauwkeurig worden geregeld.

Een jalouzie laat zich ook volledig samen schuiven en geeft het venster vrij. Aluminium jalouzieën zijn duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren en breedtes.

Houten jalouzieën behoort ook tot de klassieke inkijk- en zonwering. Het aantrekkelijke is de bijzondere uitstraling, die een natuurlijke woonstijl ondersteunt en zorgt voor een warme sfeer.

Lamellen

Een eigentijdse beschaduwing voor grote raamoppervlakken zijn lamellengordijnen. Een lamellengordijn bestaat uit smalle loodrecht uitgestrekte stoffen stroken, die aan een geleidingsrail zijn gemonteerd. De lamellen kunnen door eenvoudig verschuiven in de rail, een deel van of het gehele raam beschaduwen.

De afzonderlijke lamellen kunnen door verticaal draaien traploos worden ingesteld. Daarom wordt het lamellengordijn vaak ook als verticale  jaloezie aangeduid. 

Afhankelijk  van de stand van de lamellen, kunt u de lichtinval individueel regelen en nog steeds genieten van het uitzicht naar buiten. Zowel voor kantoren als in de particuliere sector, geldt. dit zonweringsproduct als zeer nuttig.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn het moderne alternatief voor het klassieke gordijn en vindt zijn oorsprong in Azië.

Vlakke stoffen, zogenaamde panelen, worden in een rail geleid met behulp van schuifsysteme, ook wel paneelwagens genoemd. Ze kunnen flexibel zijdelings worden geplaatst, achter elkaar gepositioneerd en kunnen indien nodig het gehele of slechts deel van raamoppervlak bedekken.

Deze licht- en visuele raambekleding is perfect voor grote ramen en glazen oppervlakten in woonkamers en kantoren. Paneelgordijnen kunnen ook als scheidingswand worden gebruikt.

Plissés

Plisségordijnen zijn een van de meest populaire modellen onder de zonneweringsmiddelen omdat ze zeer veelzijdig zijn.

Een plissé-installatie is gemaakt van specialen, zonwerende stof met ingewerkte, permanente plooien. Deze kunnen als een harmonica tot een smal pakket worden samengevouwen of uit elkaar getrokken,het venster gedeeltelijk of volledig bedekken.

De op maat gemaakte systemen zijn eenvoudig te bedienen.

De S-plissé heeft stroken van slechts 15mm breed. In combinatie met amper 16mm smalle bedieningsrails past het zich perfect aan smalle glastussenruimtes aan. Ervaar de huiselijke diversiteit met plissés en beslis volledig individueel hoeveel licht er naar binnen moet vallen volgens uw stemming, situatie of het seizoen.

Rolgordijnen

Het rolgordijn is een klassieker onder de producten inkijk- en zonwering en is sinds decennia populair vanwege zijn gebruiksvriendelijke technologie. Een rolgordijn bestaat uit een rechthoekige doek die op een as gewikkeld is. Met verschillende bedieningsvarianten kan de stof van het rolgordijn gemakkelijk van de as rollen en op gewenste hoogte worden gebracht. Door een breed aanbod aan kleuren, patronen en stoffen legt u effectieve accenten in uw ruimtes.

Toepassingsmogelijkheden bij :

  • rechthoekige ramen
  • dakramen (bijv Velux)
  • grote ramen
  • in slaapkamers met verduisterende stoffen
  • bruikbaar als filmscherm

Zo kiest u de juiste raamdecoratie voor elke kamer

Raamdecoratie heeft een opmerkelijke invloed op de sfeer, functionaliteit en esthetiek van je ruimte. Of het nu gaat om het waarborgen van privacy, het reguleren van licht of simpelweg het toevoegen van karakter, de keuze van geschikte raamdecoratie is van essentieel belang.

Het enorme aanbod aan beschikbare opties kan echter een overweldigend proces lijken. Daarom hebben we een handige gids samengesteld om u te helpen. Download gratis onze tips.

Op zoek naar raamdecoratie op maat?

Bent u op zoek naar (duorolgordijnenplissés of jaloezieën? Of zit u met een vraag, of kan u wel wat advies gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen u graag verder!